beats by dre cheap

Belaji u lukavici

Jedva sam današ živu glavu izvukao sa gostovanja u istočnom capajebu. Igrali su Željo i Slavija pa sam odlučio i ja da odim na to gostovanje (ako se tako može nazvati). Sa Dobrinje krenulo nas je negdje oko 2000, zaista koloni nije bilo kraja. Najviše vremena prošlo je čekajući na ulazu u stadion jer je policija puštala bukvalno jednog po jednog.

Kad sam ušao u stadion vidio sam prizor kakav sam i očekivao. Svuda trobojke, orlovi, pjevaju se četničke pjesme, kojekave parole i fašistički simboli. Međutim znao sam da se neće normalno završiti jer je bilo puno naboja. Pri tome sudija iz Trebinja malo je reć da je šiljio za Slaviju i pri tome im je dao penal koji je bio čist prekšaj nad golmanom, istina Željo je jako slabo igrao ali opet kada ti tako neko sudi nisi u stanju ama baš ništa napraviti.. Sve je počelo bakljadom manijaka i utakmica je bila prekinuta na par minuta, međutim vidjeli smo i mi da neće baš tako ići. Betonski blokovi koji su postavljeni da budu stepenice slomljeni su i tada je počelo kamenjanje, a kamen u glavu su popili prvo golman slavije, a zatim i doktor i odbrambeni igrač koji je najgore prošao. Zatim kamenje u glavu popila je i četnička publika na istoku koji nije došla radi utakmice već da pokaže nove kokarde i da uzvikuje srbija (apsurd!). Nije mi žao ni jedne njihove razbijene glave, što su tražili to su i dobili. Policija je u tom trenutku stala neznajući šta će da radi, gledam im komandira i on se sjebo ne zna šta ljudima da kaže. I policija sa orlovima na glavi i sa 4c na ramenima popila je svoju dozu kamenja kao i psi. Kada smo izašli sa satadiona, četnici u uniformama (pardon, milicija pc) nas je zaganjala pri tome udarajući slabu djecu koja nisu mogla trčati kroz blato. U tom stampedu najviše štete pretrpila je hala na kojoj su sva stakla bila polupana. Kasnije je falilo prozora i na kućama. Dok smo se marisali sa četnicima na samoj granici policija kantona Sarajevo najnormalnije je posmatrala fajt.

Nisam za nasilje, ali do ovoga je kad-tad moralo doći. Pored toga očitali smo sokolovima lekciju iz navijanja. Samo mi je žao razbijenih glava naših navijača, ali radujeme to što su gubici veći na neprijateljskoj strani.

KIDNAPOVANI BLOG (revolucionarno-gradski blog)
http://coolerreway.blogger.ba
01/04/2007 19:39