beats by dre cheap

U zatvor zbog 8 članaka na blogu

Sud u Egiptu osudio je blogera Abdel Karima Sulejmana na četverogodišnju zatvorsku kaznu jer je na svom blogu vrijeđao Islam i egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka. Bivši student prava u pritvoru je od novembra, a prvi je bloger kojem se u Egiptu sudi zbog neprimjerenih komentara na internetu. Osuđen je zbog osam članaka koje je napisao od 2004. godine.
Grupe za zaštitu ljudskih prava i političari koji imaju svoje blogove s pažnjom su pratili Sulejmanov slučaj, te komentirali kako strahuju da bi ovakva presuda mogla biti zakonski presedan s ograničenom slobodom korištenja internetskih stranica u Egiptu, zemlji s najviše arapskog stanovništva. "Ovo je još jedan šamar slobodi izražavanja u Egiptu", navodi se u saopćenju Amnesty Internationala. Grupa smatra da je Sulejman zatvorenik savjesti, te da je osuđen na zatvorsku kaznu samo zato što je na miran način iznosio svoje stavove.
Udruženje Reporteri bez granica, čije je sjedište u Parizu, komentiralo je kako je presuda "sramotna" te da bi UN na nju trebao odgovoriti na način da Egiptu oduzme status domaćina Foruma vladanja internetom, koji bi se u toj zemlji trebao održati 2009. godine.

KIDNAPOVANI BLOG (revolucionarno-gradski blog)
http://coolerreway.blogger.ba
23/02/2007 09:07