beats by dre cheap

Let 3 poziva na jednakost guzica

Povodom zabrane održavanja koncerta u Travniku od strane opštinskih organa (Emira Maličevića, direktora Centra za kulturu Općine Travnik), LET 3 se oglasio saopštenjem za javnost. Prenosimo ga u cjelosti:
"Let3 je podržavao bratstvo i jedinstvo u nekadašnjoj Jugoslaviji kao pozitivan aspekt socijalizma koji je bio posebno dobro čuvan u Bosni i Hercegovini. Danas Let3 podržava bratstvo ljudi po guzici, kurcu i pički, neovisno o naciji, vjeroispovjesti ili rasi i također neovisno o guzici, kurcu ili pički. Zato Let 3 u ime pomirenja nudi da na travničkom koncertu umjesto polnih organa pokaže samo dvije (2) guzice jer je grupa uvjerena da za napredne sile u BiH hrvatska guzica nije ništa slabija od bosanske. I kao što su u Bosni uvijek znali prepoznati i braniti bratstvo i jedinstvo tako će znati prepoznati i braniti poštenu guzicu neovisno o njenom etničkom i polnom porijeklu.
Za grupu Let3 bratstvo među ljudima je toliko važno da bi pristali čak i na prethodnu inspekciju.
Stoga pozivaju predstavnike društveno političke zajednice iz BiH da dođu u Rijeku pregledati guzice da se uvjere kako je s njima sve u redu.
Svi različiti, a svi jednakih guzica i jednakih prava!"
Cenzura je bila neophodna, nažalost.

KIDNAPOVANI BLOG (revolucionarno-gradski blog)
http://coolerreway.blogger.ba
16/02/2007 08:57