beats by dre cheap

Evo me 'jope'

Prošlo je haman godinu dana od mog zadnjeg posta na ovom blogu. Red je bio da nešto napišem konačno.

Došle su nam zimske radosti (gadosti). Snijeg je napadao i kao svake godine isto sranje. Padne jedva 20 cm a ljudi kukaju i seru kao da ga je palo 2 metra. Naravno, veliko iznenađenje je taj decembarski snijeg, a oni koji su najviše bili iznenađeni su KJKP Rad, upravo oni koji su trebali najviše da ga očekuju jer im je to posao. Snijeg pada već treći dan a ceste jedva da su očišćene. Trolejbusi i autobusi jedva da mogu normalno da voze a o kombijima da ne govorim. U nedjelju sam vidjeo svega 1 grtalicu a prošao sam većim dijelom grada. U ponedjeljak je primjećen 100%-tni napredak jer sam primjetio čak 2 grtalice. Otići autom do centra i vratiti se bio je izazov, jer se ispod gomile utabanog snijega na cestama uhvatio led pa stoga niko nije vozio brže od 30 km/h. Danas je situacija malo bolja. Izgleda da iz godine u godinu stvar sa čišćenjem ulica sve gora, ali najvjerovatnije je da ovdje važi ona "koliko para toliko muzike".

Razmišljam nešto kako je bilo prethodnih godina, pa se sjetih da je grtaliica svako 4 sata prlazila jebenim požarnim putem ispod mog prozora, jednom malom uličicom kojom dnevno prođe ne više od 30 automobila, a danas gledam kako trolejbus šlajdra uz Anex. Nakon toga na um mi pade ratna grtalica koju smo mi djeca toliko mrzili jer bi nam sjebala sve staze za sankanje. Godine 1993. napadao je snijeg do koljena i našoj sreći nije bilo kraja. Saobraćaja skoro da i nije bilo tako da smo imali pravu sankašku stazu koja je vodila od Podhrastova preko Bjelava i Džidžikovca do velikog parka. Te 1993. godine grtalica nam sjeba stazu, ali smo rekli da sljedeći put nećemo biti naivni, pa smo grtalicu počastili grudvama i na taj način uspjeli sačuvati dio staze. Sad mi na um pade koji kurac su tada čistili ulice kada auta pa skoro i da nije bilo po ulicama.

Od završetka rata pa na ovamo svake godine sve gora i gora zimska služba. Možda kad snijeg padne slijedeće godine da neće nikako čistiti pa ćemo se moći sankati, ali ovaj put sa trolejbusima, autobusima i autima a ne sankama. Ko vidi na ulici grtalicu nek se uhvati za dugme, možda mu sreću donese.

KIDNAPOVANI BLOG (revolucionarno-gradski blog)
http://coolerreway.blogger.ba
16/12/2009 09:39