beats by dre cheap

Školarina

Rekao sam objaviti još koji post o Trećoj gimnaziji pa evo još jednog, ali nije posvećen samo toj škloli već i ostalim srednjim školama.

Na početku svake školske godine srednje škole uzmu od učenika "školarinu" koju po zakonu ne smiju uzimati. Ministarstvo pokriva sve troškove školovanja (srednjoškolskog) i ti bezobraznici nemaju nikakvog osnova da uzmiju te pare, ali najlakše je krasti od djece. Gledam prije par dana prilog na ntv Hayat o tom uzimanju školarina, i u prilogu direktorica Treće gimnaczija Emina Avdagić i polupijan Avdo Hajdo izjavljuju da je ta škola jedina koja ne uzima te pare. Nakon te izjave trebalo mi je 2 minute da dođem sebi kakvu sam laž čuo.

Prije par godina i ja sam išao u ovu školu i taj iznos koji se daje iz godine u godinu je rastao. Banalno je obajšnjenje zašta 700 učenika da 35km. U tom objašnjenju stoji da to ide za usluge kopiranja (nikad ništa nismo mogli kopirat), eventualnu štetu (pa nismo svi vandali), crno-bijeli časopis jeftine izrade na čijoj je naslovnici direktoricina slika bez ikakovog razloga (ko da je Tito) i godišnjak (jedina dobra stvar). I tako sam se ja svake godine pitao gdje te pare idu. Ako pomnožimo 700 učenika sa 35 km dobije se lijepa svota od 24500 km. Ako sve ove nabrojane usluge koštaju toliko ja sam Tito. Svake godine škola organizuje "dobrovoljno" prikupljanje knjiga za biblioteku. Hvala Bogu pa sam je završio.

KIDNAPOVANI BLOG (revolucionarno-gradski blog)
http://coolerreway.blogger.ba
20/10/2007 19:44