beats by dre cheap

Ja dođoh u Kreševo a svi ustaše

Nisam bio u Kreševu niti je iko ustao. Tamo se jučer dešavalo nešto sasvim drugo. Hrvatski političari su potpisali deklaraciju o načelima ustava ističući zalaganje za jedinstvenu i evropsku BiH. Jedinstvenu ali sa trećim entitetom. To bi značilo da bi Bosna bila podjeljena kao što je bila i u ratu, a ostali političari su se prije godinu ili 2 potrudili da i vojska izgleda kao ratna, 3. puka i svaki ima svoje obilježje koje se u ratu nosilo. Kako bi dobili i podršku dodika za tu feštu u Kreševu, kardinal je otišao u Banju Luku kod dodika i malo ga nagovara da kaže koju dobru o toj namjeri stvaranja 3. entiteta. Kardinal se već odavno bavi politikom a manje vjerom. Gdje drugo ima da se poistovjećuje vjera i nacija. Kardinal priča kako su hrvati ugroženi, a zapravo imaju veća prava nego iko ovdje. To me podsjeti na jednog jarana iz srednje koji uvijek govorio da je zakinut ma koju ocjenu dobio. Nakon svega toga predsjednik države (1/3) kako bi ohrabrio građane kaže da je situacija u Bosni i Hercegovini gora nego u ratu.

Kaoko bi proslavili dobro sklopljen posao u Kreševu održava se manifestacija zvana thompsonov koncert, koncert deklarisanog ustaše i fašiste. Kad ga ljudi poput efendije Smajkića podsjete da nije dobro to što radi, marko perković se pravi budala. I onda kažu da su ugroženi. Jel se oni zajebavaju ili fakat imaju komplekse. Tuzlanski reper Frenki je u jednoj pjesmi nazvao barišu čolaka "seljačkim đubretom" a ovaj to nije shvatio lično rekavši da su tu hrvati vrijeđani, ko da je on jedini čitava hrvatska populacija. Svaka čast Frenki.

Nemam namjeru nikoga vrijeđati ali mi je pun kurac nekih stvari pa moram malo ovako. Nadam se da neko iz hdz čita ovaj blog.

KIDNAPOVANI BLOG (revolucionarno-gradski blog)
http://coolerreway.blogger.ba
22/09/2007 22:48