KIDNAPOVANI BLOG (revolucionarno-gradski blog) 2008/07

KIDNAPOVANI BLOG (revolucionarno-gradski blog)

Blog je nekoć bio Kerimov, međutim sad je moj. TRIP! Ako nas ništa ne ubije ubiće nas tolerancija!

21.07.2008.

Breaking news - Muštuluk!

Samo da znate, radovan karađić je uhapšen. Sve agencije su to potvrdile i sve veće televizijske kuće. Otac manjeg bh entiteta je u ćuzi.

KONAČNO PRAVDA!

crkni dušmane!!!

17.07.2008.

'OLOMANKA' KAO NEKAD: Foto fasada 'Olomanke' od 15.000 KM - Sarajevo-x.com

Grad Sarajevo finansirao je sa 15.000 KM postavljanje zaštitnog fasadnog panoa na zgradu 'Olomanka' u centru Sarajeva, saopćeno je danas iz gradske uprave. Više...

11.07.2008.

Don't forget

11.7.1995 - 11.7.2008.

13 godina je prošlo. srpski zločin nad Bošnjacima se ne smije zaboraviti!

06.07.2008.

Istraživanje, izrčunavanje, ...

Nekad na kafi ne znaš šta bi pričao pa onda raja počnu da se bave fascinantnim izračunavanjima. Tako nam jednom na kafi pade na um koliko bi nam trebalo da pobijemo sve Kineze.

Uz predpostavku da se Kinezi ubijaju mitraljezom te da se svake sekunde jedan ubije trebalo bi preko 40 godina da se istrijebe uz pretpostavku da ih ima 1,3 milijarde.
Dakle ako 1h ima 3600 sec. onda bi ih dnevno ginulo 86400. Taj iznos pomnožen sa 360 daje 31104000 koliko bi ih godišnje ginulo. 1.3 milijarde kada se podijeli za prethodno dobijenim iznosom dobije se cifra 41,79 što znači da bi trebalo skoro 42 godine da se svi Kinezi pobiju uz još jednu predpostavku a to je da se za vrijeme istrebljenja ne rađaju. Ako se na iznos od 1,3 milijarde doda i broj Kineza koji žive van Kine onda bi trebalo skoro 50 godine. Znači da sad počnem upitno je bi li dočekao da vidim završen posao.

Nevjerovatno, zar ne?

04.07.2008.

?!

Prema relativno šturim informacijama iz MUP-a Kantona Sarajevo sinoć su, oko pola sata iza ponoći, na zgradu N/FS BiH bačena dva Molotovljeva koktela.

Riječ je o zapaljivoj materiji u bocama od kojih je jedna eksplodirala prouzrokovavši manju materijalnu štetu na fasadi zgrade bh. kuće fudbala, dok se druga razbila, ali se nije aktivirala.

Iz MUP-a Kantona tvrde da su napadači bili vrlo vješti i da je akcija izvršena munjevito nakon koje su se razbježali, pa snagama reda nije poznato ko je počinilac ovog akta.

Sve ovo dešava se uoči izbora novog selektora naše fudbalske reprezentacije, a čelnici Saveza nalaze se u Banjaluci gdje ko zna koji put «kroje sudbinu» bh. fudbala.

Za one koji nisu upoznati da kažemo da je Molotovljev koktel nastao je u Finskoj, na početku prethodnog vijeka. Riječ je o boci napunjenon bezninom i začepljenoj krpom. Ista se zapali, a zatim se boca baca na metu. «Molotov», na ruskom jeziku znači «čekić», a bio je nadimak nekadašnjeg ruskog ministra vanjskih poslova Molotova. Osim benzin u bocu se može staviti i alkohol.

http://www.sportsport.ba/bh_fudbalp-4514.htm

Aferim momci!
03.07.2008.

Jebem vam furku!

Primjetio sam da je posljednje vrijeme postala furka pričati u negativnom kontekstu u bosanskohercegovačkom i balkanskom mentalitetu. Iz dana u dan čitam po raznoraznim forumima, portalima i blogovima koliko mi Bosanci sebe omalovažavamo, pljujemo po nekim stvarima i shvaćanjima koja postoje u BiH. Ovaj post se mogao zvati "Koliko sami sebe mrzimo". Ne kažem da ovdje nema primitivizma, ali gdje ga nema? NArvo, svak sebi uzima za pravo da naziva nešto primitivnim, iako to nije ni u kojem slučaju primitivno.

Sve je ovo počelo još nakon završetka rata kad je furka postala reći "ma sve je ovo naš primitivizam". I naravno svi to govore, a niko sebe ne smatra primitivcem, i tako ispade da smo svi primitivci a niko nije primitivac. Pošto su ovu frazu koristile najčešće mahaluše i penzioneri po kafama nisam se obazirao. Međutim, nakon utakmice Hrvatska - Turska ostao sam iznenađen reakcijom javnosti i medija na proslavu pobjede Turske, ali ni to me nije toliko iznenadilo koliko neke osude mlade raje po kafama, forumima i blogovima. Neko za jednim stolom na jednoj kafi reče: "Jesmo mi primitivci najveći. Ovi naši seljoberi išli kroz grad i slavili pobjedu Turske". Okrenem se da vidim ko to govori ali kad vidjeh da je neki debil šminkerski sa frizuricom kao iz japanskih crtića odlučih da mu ne odgovorim na tu kostataciju. Raja po forumima, portalima i blogovima govori rečenice tipa: "Kakve mi veze imamo sa Turskom?" Eh da ja sada iste te pitam kakve mi veze imamo sa Hrvatskom? A ako već hoće odgovor evo reći ću im. Turska (u to vrijeme Osmanska imperija) bila je ovdje prisutna 415 godina, i za to vrijeme donijela je neke elemente svoje kluture i tradicije, izgradila je mnoge objekte raznih namjena, a ne samo džamije kao što to neki misle. Turska je zemlja koja i danas pomaže obnovu Bosne i Hercegovine i donira sredstva, država koja ulaže u našu privredu. A da pitam te iste, kakve veze imamo sa Hrvatskom osim što su nam susjedi? Nemamo nikave, jer sve što imamo od te države su Ahmići, logori po Hercegovini i srušen Stari most u Mostaru jer postoje neosporivi dokazi da su ovo sve čini pripadnici HVO-a. Eto, to je moj odgovor na ove što zamjeraju što se turska pobjeda slavila. Međutim, tim maloumcima ne treba zamjeriti, jer oni očigledno ne znaju šta je fudbal, ne znaju da je to igra u kojoj ne znaš zašto navijaš baš za tu ekipu. Meni nije bitno ko je za koga navijao, svak ima pravo navijati za koga hoće, ali idu mi na živce ovi koji su tu proslavu nazvali primitivizmom, to su oni isti debili koji svršavaju na Cecu i njene "pesme" a arkanovci su im ublili očeve i pola familije.

Pored mlade raje po forumima, kafama i blogovima svoje mjest među onima koji nas nazivaju primitivcima našao je kolumnista portala Sarajevo-x, Asim Bešlija koji u skoro svakom objavljenom tekstu napiso kako se ibreti "našem primitivizmu".Ni jedna kolumna nije prošla a da vrli kolumnista Asim nije napisao nešto u vezi "našeg primitivizma". Kolumnista se trudi napisati tekst po uzoru na velike kolumniste, ali ni izbliza nije zanimljiv kao drugi, niti mu baš taj posao ide od ruke. Znate ono kada neko pokušava nešto da napravi ali mu ne ide, vidite da se trudi, ali nije to to.
Tako je Asim jednom prilikom nazvao Bošnjake balijama. Kolumna je govorila o nacionalizmu, pa se tako pored ustaša i četnika spominju i balije. Međutim, Asmu nije jasno ko je ko u toj priči ali ja ću mu pokušati objasniti da je ustaša hrvat koji je nacionalista i podržava fašističku ideologiju NDH i Ante Pavelića (ne mislim da su svi hrvati ustaše), da je četnik srbin koji je nacionalista i pri tome koljač i fašista (ne mislim ni da su svi srbi četnici), a da balija nije Bošnjak nacionalista već je to pogrdan naziv za Bošnjaka koji je došao upravo od ustaša i četnika. Naravno, Asim to ne zna pa pljuje i po samom sebi.
Tako je jednom prilikom Asim vidio neku gay paradu negdje i paradiste nazvao ponosnim ljudima, a iskoristio priliku da sarajlije i bosanskohercegovački narod nazove primitivcima jer nikada ne bi dozvolili da se takvo nešto održi u bh gradovima jer je to nešto što je pogrešno i naopako. Ne znam odakle je Asim, ali Asim bi trebao znati da je Sarajevo uvijek billo grad koji je prihvatao razlike, ali da je to isto grad koji je rekao ne kojekakvim ublehama, glupostima i provokacijama kao što je gay parada. Možda je i sam Asim gay pa ovako razmišlja.


I za kraj pitanje: "Asime jel te stid što si Bosanac?"

01.07.2008.

Papirologija/birokratija

Najmrža mi je stvar kada moram ići da "završim" neke papire. Jučer ulazim u opštinu i stajem pred šalter za ovjeru dokumenata. Kontam nije neki veliki red pa ću pred prvi od ukupno 4 na kojima se vrši ovjera, tčnije 1 od 3 koja rade. Ispred mene neka brkata djevojka ovjerava 863 dokumenta. Ljudi moji, nikad kraja njenom poslu. Kad pomisliš da je ostao samo još jedan papir ona vadi novi i tako u nedogled. Pogledam iza sebe, ufatio se velik. Nakon 25 minuta dođoh na red da ovjerim samo 2 dokumenta. Službenica na šalteru ovjeri prvi bez problema, međutim reče da drugi nije ispravan jer nisam ja trebao napisati ime institucija nego oni (isto ko da piše šta ja trebam a šta oni).
Ja se već izpizdio, spreman da psujem sve i svašta, kontam moraću sad kući na 30 i nešto stepeni pa opet ovamo, a rok za predaju u instituciju ističe danas, a meni ostalo još 1,5 h da pedam dokument u nadležnu instituciju. Pored toga sjetih se da sam i index zaboravio tako da bih u slučaju povratka u grad morao birati između ganjanja papira ili prijave ispita. Uglavnom službenica je bila svježe pameti pa skonta malu prevaru. Uze korekto, kopira dokument, besplatno, iako tu ima kopirnica. Ja se iznenadio koliko šalterski radnik može biti fin jer sam očekivao da će reći idi tamo u kopirnicu, ne bi li i oni šta zaradili. Uglavnom, dokument je uspješno prepravljen i vrijeme je bilo da krenem u ministarstvo.

U ministarstvu haos. Dođoj pred izvaljena vrata Registra. Ispred kancelarije Registra sjedila je polumrtva službenica koja mi jedva objasni da se sele u novu zgradu institucija. Uputi me na sprat niže.
Dole pustoš. Na mjestu gdje je nekada bilo ministarstvo još pokoji službenik je mogao biti viđen kako nosi neki paket ili gomilu papira. Čitava situacija me podsjeti na Kafkin "Proces", samo što ja nisam bio ni izbliza u jebenoj situaciji kao Jozef K.
Jedna službenica mi reče da se sele (ko da nisam skontao iz onog što sam mogao vidjeti) i nije mi znala odgovoriti kad mogu predati papire. Srećom, opet naiđoh na neku finu i uljudnu koja reče da za par dana dođem u novu zgradu i da nema veze što je prošao zakonski rok za predaju, te da će mi ona "progledati" kroz prste jer se mogu opravdati njihovom selidbom. Znači džaba čekanje u opštini, vožnja od par kilometara u autu u kojem ima 60 stepeni a nema klime, džaba 2l znoja koja sam prolio.

Po index sam se vratio i prijavio ispite. Kontam ovdje će barem glatko da ide proces, međutim, prijava ispita ispade kao prijava za odlazak na Mars.

KIDNAPOVANI BLOG (revolucionarno-gradski blog)
<< 07/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Sarajevo Weather Forecast, Bosnia And Herzegovina
BROJAČ POSJETA
144561
users online
Moji haveri

Meni drage pjesme
OMAR MJESEČAR - "Rođen u Sarajevu"

Mene ne traze velika imena,
i nikad necu snimiti film.
Mene prati samo moje sjena,
poneki pas, zalutali.
I ne znam kako je gore iznad oblaka,
al' dobro znam kako je na dnu.
Mrze me i pljuju, jer sam tu,
Rodjen u Sarajevu.
I nemam dvije share da putujem svijetom,
i hrvatsku domovnicu.
Struju placam vojnom knjizicom.
Rodjen u Sarajevu.

Vezali mi dusu lancima,
morili me gladju danima,
mrze me i pljuju jer sam tu,
rodjen u Sarajevu.

Mene ne traze velika imena,
i nikad necu snimiti film.
Mene prati samo moja sjena.
Poneki pas, zalutali.
I ne znam kako je gore iznad oblaka,
al' dobro znam kako je na dnu,
mrze me i pljuju jer sam tu,
Rodjen u Sarajevu.
I nemam dvije share da putujem svijetom,
i hrvatsku domovnicu.
Struju placam vojnom knjizicom,
Rodjen u Sarajevu.


TIFA - "Grbavica"

Hej Grbavice, rano ljuta
pritisla me teska tuga
na trenutak, i pomislim
da si sada neka druga

Hej Grbavice, bolna si mi
iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve sto je moje

Ko zivot cijeli Miljacka dijeli
mene od krila tvog
i ne znam kad' cu al' znam da cu
doci do doma svog

A onda Zeljin, stadion gledam
vidim ponos tvoj
zivot cu dati, al' tebe nedam
jer ti si zivot moj

Ne budi tuzna kad cujes pjesmu
bol sto nasa srca mori
jer svaki od nas sto pjesmu pjeva
do zadnjeg se za tebe bori

Zbog toga bola kad sa Bristola
na tebe gledamo
zbog ove pjesme, nazad se nesmije
nikom te nedamo

KEMAL MONTENO - "Sarajevo ljubavi moja"

Zajedno smo rasli
grade ja i ti
isto plavo nebo poklonilo nam stih
ispod Trebevica sanjali smo sne
ko ce brze rasti,
ko ce ljepsi biti

Ti si bio velik
a rodio se ja
s Igmana uz osmijeh
slao si mi san
djecak koji raste zavolio te tad
ostao je ovdje vezan
za svoj grad

Bilo gdje da krenem
o tebi sanjam
putevi me svi tebi vode,
cekam s nekom ceznjom
na svijetla tvoja
Sarajevo ljubavi moja,

Pjesme svoje imas
i ja ih pjevam
zelim da ti kazem sto sanjam
radosti su moje i sreca tvoja
Sarajevo ljubavi moja.

Kada prodju zime
i dodje lijepi Maj
djevojke su ljepse
ljubavi im daj

Setaliste tamno
uzdasima zri
neke oci plave
neke rijeci njezne

Sad je djecak covjek
a zima pokri brijeg
park i kosa bijeli
al otici ce snijeg

Proljece i mladost
ispunice tad
Sarajevo moje
jedini moj grad

FREE PALESTINE
Odabrani postovi - Best of
Lista prijatelja
Mrze me i pljuju
Riječnik
Taxi priče
Video nadzor
Kidnapovani blog 2
Optužbe
Istina o Tripu
Uzeću pravdu u svoje ruke
Belaj u lukavici
Najbolje izreke
Opet kriv
Ovaj grad je otišao u...
Nekretnine i padinski dijelovi Sarajeva
Birokratija, šalteri, opštine i druga sranja
Papak
Kuponi
Narodne izreke 2
Čudna tikva
Trip na drugim blogovima - EXKLUZIVNO!
Sramota
3 pitanja
Policija
Marisana u trolejbusu
Dan iz snova
Komšiluk
Narkomansko divljanje
Niko nije pametniji od njih
Dedo sjebo trolu
Opet belaj
Neobičan dan
Još neobičniji dan (SMRT)
Grijanje

Zapis o blogu
Blog je nastao kao zajebancija, a popularnost je posljedica iživljavanja. Blog je nekoć bio Kerimov, međutim "preuzet" je od strane trip-a. Tako blog dobi ime "Kidnapovani blog". Vremenom zajebancija pređe u nešto ozbiljnije a kasnije u poluozbiljnu kritiku paranormalnih i primitivnih pojava u gradu Sarajevu. Blog također predstavlja i tripovu ljubav prema rodnom gradu. Ovo je trenutno najpopularniji blog. Za potpuni ugođaj upalite muziku u lijevom boxu i počnite čitati. Ostali blogovi sličnog tipa samo su blijeda kopija.Powered by Blogger.ba