?!

Prema relativno šturim informacijama iz MUP-a Kantona Sarajevo sinoć su, oko pola sata iza ponoći, na zgradu N/FS BiH bačena dva Molotovljeva koktela.

Riječ je o zapaljivoj materiji u bocama od kojih je jedna eksplodirala prouzrokovavši manju materijalnu štetu na fasadi zgrade bh. kuće fudbala, dok se druga razbila, ali se nije aktivirala.

Iz MUP-a Kantona tvrde da su napadači bili vrlo vješti i da je akcija izvršena munjevito nakon koje su se razbježali, pa snagama reda nije poznato ko je počinilac ovog akta.

Sve ovo dešava se uoči izbora novog selektora naše fudbalske reprezentacije, a čelnici Saveza nalaze se u Banjaluci gdje ko zna koji put «kroje sudbinu» bh. fudbala.

Za one koji nisu upoznati da kažemo da je Molotovljev koktel nastao je u Finskoj, na početku prethodnog vijeka. Riječ je o boci napunjenon bezninom i začepljenoj krpom. Ista se zapali, a zatim se boca baca na metu. «Molotov», na ruskom jeziku znači «čekić», a bio je nadimak nekadašnjeg ruskog ministra vanjskih poslova Molotova. Osim benzin u bocu se može staviti i alkohol.

http://www.sportsport.ba/bh_fudbalp-4514.htm

Aferim momci!

trip
Dovoljno je reći Trip, znaju me mnogi. Volim FK Željezničar i ljubitelj sam kvalitetnog elektronskog zvuka. Mrzim papke, seljačine, narkomane i pedere.

9 komentara

Komentariši